Nieuws

24 september 2020

Egels uitzetten

In samenwerking met het vogel en egel opvangcentrum de Houtsnip uit Hoek van Holland zijn er in de natuurtuin rondom natuurcentrum De Boshoek twee herstelde egels uitgezet. Één egel wist direct een nieuw geplaatste egelkast te vinden. Nu maar hopen, dat de egels genoeg voedsel in de tuin kunnen vinden, zodat ze niet gaan dwalen en de kans lopen overreden te worden. Wanneer dit goed uitpakt zullen er in de toekomst meer egels uitgezet worden.
Lees meer >>
22 september 2020

Uilenkast ophangen

Vandaag hebben vrijwilligers van natuurcentrum De Boshoek een Ransuil kast geplaatst. Dit in een boom, waar iedere winter Ransuilen in doorbrengen. Met een trap en een flink touw werd de kast naar de juiste plek gehesen. Nu maar hopen dat deze behuizing gebruikt gaat worden.
Lees meer >>
22 mei 2020

Nieuwe website voor Natuurcentrum de Boshoek

Sinds woensdag 20 mei beschikt natuurcentrum De Boshoek over een nieuwe website, die weer actueel is en waar we weer jaren mee vooruit kunnen. Het bestuur is erg blij met het resultaat. Dank aan de medewerkers van Esens Design Creatief Bureau en met name de directie, die door sponsoring,  dit mogelijk gemaakt heeft. Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten, schrijf je NU in voor onze nieuwsbrief.
Lees meer >>
14 februari 2020

Valentijnsprijs 2020

Op 4 februari ontvingen wij een mail van D66 Schiedam met een uitnodiging dat Natuurcentrum De Boshoek is genomineerd voor de Valentijnprijs 2020. De uitreiking heeft plaats gevonden op vrijdag 14 feb..

Lees meer >>
25 mei 2019

Zonnepanelen

Sinds 2009 zijn de vrijwilligers van “Natuurcentrum De Boshoek” actief om de energie consumptie te verminderen. In de jaren 2017 / 2018 zagen we geen mogelijkheden meer om nog meer aan red..

Lees meer >>
9 februari 2019

Complimententaart

GroenLinks bracht zaterdag 9 februari een bezoek aan Natuurcentrum De Boshoek. Raadslid Sandra Mantingh en kandidaat-Statenlid Menno Siljee brachten namens GroenLinks
Lees meer >>
10 oktober 2016

Dag van Duurzaamheid

In Schiedam werd op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd met een verkiezing van stadsinitiatieven ter bevordering van duurzaamheid.
Lees meer >>