Educatieve tuin


Het natuurcentrum is in het trotse bezit van een grote en fraaie educatieve tuin. Hier kunt u wandelen over de paden en zien wat er allemaal voor moois aan planten en bomen in Nederland groeit.

U kunt de kikkers horen en zien kwaken in de grote vijver. Ook de stinzentuin en de rotstuin met zijn mooie alpine plantjes zijn een bezoek meer dan waard. De natuurpaden zijn zo aangelegd dat ze ook toegankelijk zijn voor rolstoelen en kinderwagens.

Klik HIER voor meer informatie over De Boshoek tuin

Diorama


In De Boshoek bevindt zich het grootste diorama van Zuid-Holland. Meer dan 200 opgezette dieren zijn hier in hun natuurlijke omgeving geplaatst en voorzien van een informatiepaneel. Hiermee wordt een mooie indruk gegeven van het dierenleven in Nederland. Zeer leerzaam voor jong en oud.

Tentoonstellingen


Nederlandse roofdieren
In een van de zalen treft u een bijzondere tentoonstelling over Nederlandse roofdieren aan. Tientallen opgezette dieren laten u zien welke fraaie roofvogels er in ons land aangetroffen kunnen worden en hoeveel rovertjes, dassen, vossen en hermelijnen ons land rijk is.

Het zal u nog verbazen! 

Midden - Delfland tentoonstelling
De Boshoek is poort in het Midden - Delflandgebied. Het Midden - Delfland is een groot groen gebied in de randstad. In het gebied kan  gefietst, gewandeld worden e.d. en men kan er genieten van de natuur. In De Boshoek is een tentoonstelling die laat zien wat er zoal te vinden is aan natuur. Er is gebruik gemaakt van de schoolplaten van Koekoek om de tentoonstelling vorm te geven. Er is bijvoorbeeld een echt weiland te zien, vissen in de sloot en vogels in de winter.