Blog

23 september 2020

De vervaarlijke schorpioenvlieg is terug.

Deze vervaarlijk uitziende schorpioenvliegen zijn met dit mooie weer tot ruim in oktober te vinden langs bosranden, het liefst een beetje vochtig en bij voorkeur in de schaduw. Ze zijn meestal zo rond de 2,5 cm groot.
Lees meer >>
18 augustus 2020

Ze staan er gekleurd op in Schiedam.

De vuurjuffer met zijn dieprode kleur vind ik de mooiste die ik in deze regio kan fotograferen. De bosbeekjuffer is echt de mooiste maar komt in deze regio helaas niet voor. Maar gelukkig wel veel andere soorten. Ze hebben de meest uiteenlopende kleuren en vaak is er ook een verschil tussen de mannetjes en de vrouwtjes. In Nederland komen er 26 soorten voor.
Lees meer >>
03 augustus 2020

Tuinvlindertelling 2020

Begin juli was er weer een tuinvlindertelling georganiseerd door de vlinderstichting. In de periode van 4 t/m 26 juli kon men de waarnemingen doorgeven.
Lees meer >>
08 september 2019

Roofvogeldag

De weersvoorspelling voor de zondag was niet echt goed. Volgens de website “buienrader.nl” zou de nacht van zaterdag op zondag regenachtig zijn met opklaringen in de ochtend en middag.
Lees meer >>
16 maart 2019

NLdoet

Het thema voor 2019 is “geef vlinders en insecten de ruimte” De voorspelde weersverwachting zag er niet rooskleuring uit maar de weersgoden waren ons toch
Lees meer >>
24 augustus 2020

Harde werksters in Schiedam

Als de temperatuur boven de 10 graden komt en er weer bloemen zijn, worden de dames weer actief voor het verzamelen van stuifmeel en nectar. Is het kouder dan 10 graden dan blijven ze gewoon in de bijenkorf of bijenkast van de imkers.
Lees meer >>
25 oktober 2018

Lego en Duplo dag 2018

Op donderdag 25 oktober (herfstvakantie) organiseerde Speel-o-theek Ikkie een Lego en Duplo bouw dag. Hieronder een verslag en helemaal onderaan wat foto's
Lees meer >>
09 september 2018

Roofvogelshow en vogelsspinnen

Ruben van Maaren heeft weer veel vogels bij zich, de Raaf, Karakara , kerkuil en nog veel meer. Er valt weer veel te leren over de vogels. Ook binnen in de thijsenzaal valt er veel te zien en leren over spinnen.
Lees meer >>
25 maart 2018

Lente / Kinderknutseldag

Het was aangenaam voorjaarsweer in vergelijking met het weekend ervoor. Toen zorgde een felle oostenwind voor een gevoelstemperatuur van ver onder nul.
Lees meer >>
10 september 2017

Roofvogels en Vogelspinnen

Zondag 10 september het was weer een drukte van belang bij Natuurcentrum De Boshoek. De weergoden waren ons goed gezind als je terugkijkt naar de afgelopen dagen.
Lees meer >>