Blog

27 dec 2023

Kniptorren (Elateridae)

Kniptoren waar er in Nederland 45 soorten van bestaan zijn wel mooi om te zien maar zijn zeer schadelijk voor allerlei soorten gewassen.
Lees meer >>
22 okt 2023

Rondleiding paddenstoelen en zwammen.

Op zondagochtend 22-10-2023 heeft Roy van Hutten een rondleiding gegeven in de omgeving van en in de Boshoek en de Groene Raat. Maar eerst werden een aantal vrijwilligers van de Boshoek en de Groene raat in één van de lokalen ontvangen met een kopje koffie of thee
Lees meer >>
05 okt 2023

Het rode leger rukt op.

De rode Amerikaanse rivierkreeft (Procambarus clarkii) is net als de halsbandparkiet een vervelende exoot. Ze komen oorspronkelijk uit de zuidoostelijke Verenigde Staten en Mexico.
Lees meer >>
05 sept 2023

Boshoek vleermuizen.

Op 5 september heeft Roy van Hutten de vrijwilligers van de Boshoek en een introducee in het veld laten zien en horen dat rondom de Boshoek verschillende soorten vleermuizen zijn te spotten.
Lees meer >>
16 july 2023

Stokroossnuitkever.

Elk jaar als de stokrozen weer boven de grond komen zijn ook de 1,5mm tot 3mm kleine stokroossnuitkevers (rhopalapion longirostre) weer actief.
Lees meer >>
11 maart 2023

NLdoet 2023

Vandaag (zaterdag) profiteren we tijdelijk van een hogedrukwig. Het blijft een hele dag droog met flink wat zonneschijn. Het is wel wat kouder geworden
Lees meer >>