Blog

22 december 2020

Fluweelmijt

De fluweelmijt is een opvallend op een spinnetje lijkend insect. Hij kan maximaal 5 mm groot worden maar zijn meestal een stukje kleiner.
Lees meer >>
21 november 2020

Lieveheersbeestjes

Iedereen kent ze wel, die leuke lieveheersbeestjes met de zwarte of witte stippen op hun dekschild. Maar dat er 60 verschillende soorten zijn en met verschillende kleuren rondlopen
Lees meer >>
15 november 2020

Wespen

Gelukkig is de terreur voorbij wat de wespen betreft. Vooral in september van dit jaar was het raak en maakten deze geel/zwarte ons het leven weer behoorlijk zuur
Lees meer >>
08 november 2020

Snuitkevers

Dit keer een column over snuitkevers. Er zijn hele mooie, zoals de eikelboorder, die je hierboven ziet afgebeeld. Maar er zijn er ook veel die niet zo’n mooie jas aan hebben. Die zijn grauw en zwart van kleur.
Lees meer >>
02 november 2020

Bolvormige springstaartjes

De bolvormige springstaartjes zie je eigenlijk nooit in de zomer en alhoewel ze heel klein zijn - vaak niet meer dan een halve millimeter - houden ze van het winterweer
Lees meer >>
30 september 2020

Een kleine jager

Een kleine jager verscholen tussen de bladeren van onze planten in de tuin en heggen. Deze springspin een van de 75 soorten in Nederland is meestal niet groter dan een paar millimeter.
Lees meer >>
18 augustus 2020

Ze staan er gekleurd op in Schiedam.

De vuurjuffer met zijn dieprode kleur vind ik de mooiste die ik in deze regio kan fotograferen. De bosbeekjuffer is echt de mooiste maar komt in deze regio helaas niet voor. Maar gelukkig wel veel andere soorten. Ze hebben de meest uiteenlopende kleuren en vaak is er ook een verschil tussen de mannetjes en de vrouwtjes. In Nederland komen er 26 soorten voor.
Lees meer >>
23 september 2020

De vervaarlijke schorpioenvlieg is terug.

Deze vervaarlijk uitziende schorpioenvliegen zijn met dit mooie weer tot ruim in oktober te vinden langs bosranden, het liefst een beetje vochtig en bij voorkeur in de schaduw. Ze zijn meestal zo rond de 2,5 cm groot.
Lees meer >>