Nieuws 2024 natuurcentrum De Boshoek.

In januari en februari kwamen schoolklassen vanuit het NME ( Code Groen ) naar natuurcentrum De Boshoek met als thema vogels kijken.

Tevens startte Roy van Hutten de basis natuurcursus. Er was zoveel belangstelling dat de cursus overschreven werd. De cursus eindigde bij het NME waar het leven in de sloot het thema was.

Helaas constateerde Hans van Mechelen ( de imker ) dat door een virus twee volken het niet overleefd hadden.

Het druk bezochte Groene café, hetgeen iedere eerste zaterdag in de maand door Natuurlijk Waterweg Noord ( KNNV ) georganiseerd wordt. Ieder keer worden er interessante thema’s behandeld en zijn voor een ieder toegankelijk.

Wat de lente betreft is het voor de vrijwilligers, die in de tuin werken, altijd spannend met wat er weer opkomt en nieuw is en welke planten er mogelijk verdwenen zijn. Dat behoort bij de ontwikkeling in een natuurtuin, maar met hetgeen wat er momenteel allemaal bloeit zijn we zeker tevreden.

Verder brachten gebruikers van de Ark, bewoners van Kethel-Oost en De Koffiekan een bezoek aan natuurcentrum De Boshoek.

Veertien Schiedamse organisaties hebben na een aantal keren vergaderen besloten om te gaan samenwerken en de Groen-Blauwe Alliantie opgericht. In overleg wordt er een manifest opgesteld. Ook deze bijeenkomsten vinden in natuurcentrum De Boshoek plaats.

Tevens zullen de Vrienden van park Kethel voor hun bijeenkomsten gebruik van het centrum maken.

We kunnen constateren dat steeds meer personen, zowel jong als oud natuurcentrum De Boshoek weten te vinden en met name de verkoop van onze honing kan op veel belangstelling rekenen.

 

Het bestuur