Sinterklaas in De Boshoek

Op zaterdag 26 november bezocht Sinterklaas met zes Zwarte Pieten Natuurcentrum De Boshoek.  De Sint was op uitnodiging van de heren van de “Ronde Tafel Schiedam” naar De Boshoek gekomen om gezamenlijk met “Stichting Vluchtelingenwerk Maasdelta afdeling Schiedam” voor ongeveer vijftig kinderen een Sinterklaasfeest te organiseren.

 

Natuurcentrum KNNV De Boshoek heeft de locatie ter beschikking gesteld, daar “De Ronde Tafel” één van de sponsoren van De Boshoek is.  Ruim voor de aankomst van de Sint waren de vrijwilligers van de drie organisaties druk doende om voorbereidingen te treffen, die nu eenmaal nodig zijn om een dergelijk feest te laten slagen.  Alle kinderen werden door de leden van “De Ronde Tafel” thuis opgehaald om vervolgens een aantal leuke en leerzame activiteiten te doen, veelal op het gebied van natuureducatie.

 

Ook het oefenen van sinterklaasliedjes, voordat Sinterklaas met zijn Pieten zou arriveren stond op het programma, tenslotte is het een Nederlandse traditie. Voor kinderen van vluchtelingen uit verre landen is dat niet een vanzelfsprekendheid om deze liedjes te zingen. Er moest dus goed geoefend worden.

 

Het meest spannende is en blijft het moment dat de Sint en zijn Pieten arriveren onder luid gezang.

 

Uiteraard had de Sint voor alle kinderen cadeautjes meegenomen.

 

Nadat Sinterklaas met z’n Pieten onder luidgezang van “Dank u Sinterklaasje” weer op stap ging naar zijn volgende bezoek, zijn alle kinderen en ouders weer netjes thuisgebracht door de leden van “De Ronde Tafel”.  Voor de organiserende vrijwilligers restte nog het opruimen en het weer terugplaatsen van het meubilair in De Boshoek.

 

Een ieder was het over eens dat het een geslaagde ochtend was en voor herhaling vatbaar.

Sinterklaas bij de boshoek Sinterklaasfeest vieren