De Boshoek als schapenfarm

Zaterdagochtend 23 november bezocht Sinterklaas met een aantal Zwarte Pieten Natuurcentrum De Boshoek.  De Sint was op uitnodiging van de heren van de “Ronde Tafel Schiedam” naar De Boshoek gekomen om gezamenlijk met “Stichting Vluchtelingenwerk Maasdelta afdeling Schiedam” voor ongeveer zestig kinderen Sinterklaasfeest te vieren.

 

Het merendeel van de kinderen werd door de leden van “De Ronde Tafel” thuis opgehaald om vervolgens een aantal leuke en leerzame activiteiten te doen, voordat Sinterklaas met z’n Pieten zou arriveren.  Het oefenen van sinterklaasliedjes was een van de bezigheden.

 

Het moment dat de Sint en zijn Pieten binnenkomen, is en blijft het meest spannende. Er was voldoende geoefend om de Sint hartelijk toe te zingen bij zijn komst.  Uiteraard had de Sint voor alle kinderen cadeautjes meegenomen.

 

Nadat Sinterklaas met z’n Pieten onder luid gezang van “Dank u Sinterklaasje”  weer op stap ging naar zijn volgende bezoek, zijn alle kinderen en ouders weer netjes thuisgebracht door de leden van “De Ronde Tafel”.  Voor de organiserende vrijwilligers restte nog het opruimen en het weer terugplaatsen van het meubilair in De Boshoek.

 

Een ieder was het er over eens dat het een geslaagde ochtend was en voor herhaling vatbaar.

Sinterklaas in de boshoek Sinterklaasfeest vieren