De roofvogelshow

Het was een gezellige dag bij De Boshoek op 11 september. Het weer was prima en er was zoals gewoonlijk weer heel veel leuks te beleven!

 

Het hoogtepunt was natuurlijk de roofvogelshow. Er waren in totaal 5 shows en er werd elke keer weer met andere vogels gevlogen. Het was heel leuk om naar te kijken, want de vogels deden af en toe onverwachte dingen zoals in het publiek landen. Er mochten zo nu en dan kinderen meehelpen. Dat was natuurlijk erg spannend en leuk! Het was dan ook elke keer erg druk.De valkenier had een groot aantal vogels meegenomen die we tussendoor van dichtbij mochten bewonderen.

Er was behalve de roofvogelshow nog veel meer te doen. Buiten op het pad was een streekmarkt waar je van alles met cranberry’s, honing, jam, thee en nog veel meer kon kopen. Binnen het terrein van De boshoek kon je eten en drinken kopen en dat heerlijk op het terras opeten. Er stond  een bar met ‘Ramses bier’. Je kon er een glaasje bier proeven maar ook een flesje kopen. In de tuin stonden een aantal vogels waar die dag niet mee gevlogen werd.Eenmaal in het gebouw, werd het steeds drukker. Er was  zoveel te doen! Het was vooral heel leuk voor kinderen want zij konden daar uilenballen uitpluizen, knutselen met papier, nestkasten timmeren en een eigen button maken. En dan was er nog een tentoonstelling over Midden-Delfland, een uilenruïne en er was zelfs een reptielenzoo met echte slangen! Natuurlijk was dit voor de ouders ook heel leuk om allemaal te bekijken. Het waren activiteiten voor het hele gezin.

 

Buiten De Boshoek was nog meer te doen. Speel-o-theek Ikkie was open met allemaal leuke en gezellige kinderactiviteiten. Een stukje verder stond de Scouting BVH ( Burgemeester van Haaregroep), waar je van alles kon zien en vinden over de scouting. Ze houden  een fotowedstrijd wie de mooiste roofvogelshow foto gemaakt heeft. Verder kon je bij NME Harrewegh de bijen safari doen. Tijdens de safari kom je van alles te weten over bijen. Je mocht zelf een bijenwas kaarsje rollen, je kon bij de bijen kijken en honing proeven van Imkerij de Bijzaak. Boerderij de Raat had ook het hek opengezet. Je kon de mooie tuinen in om inspiratie op te doen.

 

Het was dus een erg mooie, drukke maar vooral gezellige dag voor jong en oud.

 

Geschreven door Annika Koole.

De roofvogelshow markt Roofvogelshow Roofvogelshow bij de boshoek