Roofvogels en Vogelspinnen in Natuurcentrum De Boshoek

Afgelopen zondag 11 september was het een drukte van belang bij Natuurcentrum De Boshoek. De vooruitzichten voor wat het weer betreft waren positief en die zijn ook uitgekomen. Vanaf 11.00 uur begon het al aardig druk te worden. De eerste bezoekers hadden vooral belangstelling voor de tentoongestelde vogelspinnen van de heer Gijsbert Kortekaas. Een unieke verzameling van deze koudbloedige, veelal harige dieren. De Thijssezaal waar de vogelspinnen tentoongesteld waren was verder aangekleed met enorme namaakspinnen met afmetingen van soms wel meer dan één meter doorsnede. Dit was soms al reden genoeg voor sommige mensen om niet naar binnen te gaan. Een spin blijkt voor veel mensen toch een mysterieus en beangstigend dier te zijn. Terwijl het merendeel van de spinnen op deze aarde onschuldig en niet gevaarlijk zijn.

 

Valkenier Ruben van Maaren was zoals gebruikelijk aanwezig om een aantal demonstraties te geven met zijn vogels. Op deze dag werden in totaal 5 demonstraties gegeven, veelal met verschillende vogels, zoals uilen, gieren, valken, buizerds, arenden een caracara en een ooienvaar. Kinderen of volwassen werden regelmatig bij de demonstratie betrokken, wat op zich heel spannend is voor de betrokkene en leuk voor de overige kijkers.

 

In het centrum waren weer volop activiteiten voor kinderen te doen, waarbij het uilenballen pluizen absoluut niet kon ontbreken. Niet alleen bij Natuurcentrum De Boshoek waren allerlei activiteiten, maar bij alle organisaties in de groene driehoek van de Kethelpoort “ Boerderij de Groene Raat, speel-o-theek Ikkie en het NME centrum”.

 

Opnieuw was dit een groot succes voor de vrijwilligers van De Boshoek die deze dag georganiseerd hadden. Dank aan alle vrijwilligers.

Grote menigte Vogelspin Arend Knutselend gezelschap