Roofvogels en Vogelspinnen

Zondag 10 september het was weer een drukte van belang bij Natuurcentrum De Boshoek. De weergoden waren ons goed gezind als je terugkijkt naar de afgelopen dagen. Vanaf 11.00 uur begon het al aardig druk te worden. De eerste bezoekers hadden vooral belangstelling voor de tentoongestelde vogelspinnen van de heer Gijsbert Kortekaas. Een unieke verzameling van deze koudbloedige, veelal harige dieren. De Thijssezaal waar de vogelspinnen tentoongesteld waren was verder aangekleed met enorme namaakspinnen met afmetingen van soms wel meer dan één meter doorsnede. Dit was soms al reden genoeg voor sommige mensen om niet naar binnen te gaan. Een spin blijkt voor veel mensen toch een mysterieus en beangstigend dier te zijn. Terwijl het merendeel van de spinnen op deze aarde onschuldig en niet gevaarlijk zijn. Valkenier Ruben van Maaren was zoals gebruikelijk aanwezig met een aantal van zijn vogels, om het publiek uitleg te geven over het jaag en leefgebied. Op deze dag werden in totaal 5 demonstraties gegeven, veelal met verschillende vogels, zoals uilen, gieren, valken, buizerds, arenden een caracara. Kinderen of volwassen werden regelmatig bij de demonstratie betrokken, wat op zich heel spannend is voor de betrokkene en leuk voor de overige kijkers.

 

In het centrum waren weer volop activiteiten voor kinderen te doen, waarbij het uilenballen pluizen absoluut niet kon ontbreken. Niet alleen bij Natuurcentrum De Boshoek waren allerlei activiteiten, maar bij alle organisaties in de groene driehoek van de Kethelpoort “ Boerderij de Groene Raat, speel-o-theek Ikkie en het NME centrum”.

 

Opnieuw was dit een groot succes voor de vrijwilligers van De Boshoek die deze dag georganiseerd hadden. Dank aan alle vrijwilligers.

Grote vogelspin Knutselende kinderen Getrainde roofvogel