Paddenstoelen.

 

Deze keer een compilatie van paddenstoelen. Paddenstoelen zijn eigenlijk de vruchten van de schimmel, zoals een appel en peer aan de boom. De lange schimmeldraden zitten meestal in de grond, maar kunnen ook op bomen of in verrot hout zitten. De schimmels eten bladeren, takken, vruchten boomstronken die verrot zijn en ander organisch materiaal. Met de sporen die onder de hoed zitten vermeerderen ze zich. Deze sporen zijn microscopisch klein en worden door de wind door de lucht vervoerd. Soms zie je een stofwolkje als er een blad op de hoed valt. Dit zijn duizenden sporen die in het goede licht een stofwolkje lijken.

 

 

Zoals eerder gezegd zitten de schimeldraden in de grond of in het hout. Op deze manier breiden ze zich ook uit en zorgen ervoor dat ze het jaar daarop ook weer te vinden zijn.

 

 

 

Maar omdat ik in een rolstoel zit is het voor mij knap lastig om paddenstoelen te fotograferen omdat ik er meestal niet bij kan komen en ze laag bij de grond staan. Maar met diverse lenzen en met een beetje acrobatie om zo laag mogelijk bij de grond te komen, kan ik via het LCD scherm dat ik horizontaal kan klappen toch nog best redelijke foto’s van de paddenstoelen maken. Uiteraard mislukken er best wel veel foto’s omdat het goed scherpstellen met zo’n klein LCD schermpje op armlengte afstand moeilijk gaat. Des te leuker is het als er wel een goede scherpe foto gemaakt wordt. Dus nooit opgeven maar gewoon blijven proberen zou ik zeggen. Want op een gegeven moment heeft u een manier gevonden om goede foto’s te maken.

 

 

Ook nog even een waarschuwing, pluk ze niet om te eten want paddenstoelen die eetbaar zijn lijken vaak heel erg op de zeer giftige soorten. Want ieder jaar lees je weer in de krant dat er mensen zijn overleden aan het eten van de zelf geplukte paddenstoelen. Vaak is er geen medicijn die je kan helpen omdat bepaalde organen niet meer werken.. En zijn niet meer chirurgisch te reparen. Dus pluk ze niet !!!!! En heb je er één in je handen gehad, was de handen dan goed af.