Herfstwandeling in Midden-Delfland / Schiedam.

Onder het motto  “Er op uit in ’t Groen?....Doen!”  organiseerde Recreatieschap Midden-Delfland op zondag 28 oktober samen met G-Z-H (Groenvoorziening Zuid-Holland) en Natuurcentrum KNNV De Boshoek een herfstwandeling in recreatiegebied Midden-Delfland / omgeving Schiedam-Noord. Deelnemers aan de wandeling konden tussen 11.00 en 15.00 uur starten vanaf Natuurcentrum KNNV De Boshoek. Drie wandeltochten waren uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 kilometer.

 

Voor geïnteresseerden was Frits van Ooststroom aanwezig om tijdens een wandeling iets te vertellen over de historie van de omgeving van het dorp Kethel. Landschapsfotograaf Willem Laros (www.willemlaros.nl) was aanwezig om een fotoworkshop te geven voor belangstellenden, tijdens een wandeling gaf hij tips en aanwijzingen.  

 

De zondag begon wat mistroostig met in de ochtend een buitje, later op de dag kwam toch het zonnetje tevoorschijn en de temperatuur liep op tot ongeveer 12 graden ?C en er was nauwelijks wind.  Eigenlijk gewoon goed wandelweer. Ook de zonnepanelen op het dak van De Boshoek werden in de loop van de dag actief en produceerden 1700 tot 1800 Watt als actuele waarde. De totale dagproductie bedroeg 4.4 kWh. Dit is een goede dagopbrengst voor een dag in de herfst. Naarmate de dag vorderde was het een komen en gaan van wandelaars, 340 wandelaars  hadden zich ingeschreven.  De vroege starters waren reeds aan het begin van de middag terug en begon de drukte bij de vrijwilligers, die voor de catering zorgden, toe te nemen.

 

De erwtensoep, broodjes met warme worst en warme chocolade melk met slagroom hadden gretig aftrek bij de wandelaars.  Voor de vrijwilligers van De Boshoek en GZH was het een goed bezochte en geslaagde dag.

Gezellig bij de boshoek Mensen aan de koffie Mensen aan het wandelen