Een fonkelnieuwe insectenwand.

 

Op 20 augustus heeft Wha-Wing een vrijwilliger van het educatief natuurcentrum de Boshoek gevestigd op het Bospad 3, 3121CL Schiedam een tweede insectenwand gemaakt. Die is aan de achterkant van de ijsvogelburcht gemaakt. Ook hier zoals bij de eerste gemaakte insectenwand kunnen de mensen in rolstoelen, scootmobielen en rollators er ook weer eenvoudig bij. En kunnen daar weer opzoek gaan naar insecten zodat er weer macrofoto’s gemaakt kunnen worden. En daarin zou ik de fotografen weer kunnen adviseren hoe je met eenvoudige en goedkope middelen schitterende macro’s kunt maken.

 

 

 

Ook is er nog een klein uitgeschoten wilgenboompje verwijderd zodat er ook weer wat meer licht in de tuin en op het insectenwand valt. Achter de biels is een stuk steigerhout geplaatst die het verzakken en afglijden van de aarde en zandheuvel tegenhoudt.

 

 

Op de biels hebben we lavastenen zo geplaatst zodat je de steigerplank bijna niet meer ziet. Op de laatste foto is de steigerplank nog niet helemaal weggewerkt. De foto die dit wel kon laten zien is helaas mislukt. In deze stenen met de bekende gaatjes en gangen verstoppen de insecten zich graag. Vanuit deze gaten en gangen jagen diverse insecten op hun prooi, maar kunnen zich ik beschermen tegen vogels en andere roofdieren die het op hun gemunt hebben. Achter de steigerplank hebben we stukken dakpan neergelegd. Al met al is dit een goede plek geworden voor de insecten maar natuurlijk ook prima voor de amfibieën zoals kikkers en salamanders.

 

 

 

Al met al is dit een goede plek geworden voor de insecten maar natuurlijk ook prima voor de amfibieën zoals kikkers en salamanders die zich daar kunnen verstoppen tegen roofdieren. En ik hoop snel de resultaten te kunnen laten zien van de macro’s die de bezoekers en ik gaan maken met dank aan Wah-Wing die dit mogelijk heeft gemaakt.