Roofvogels en Vogelspinnen in Natuurcentrum De Boshoek

De dagen voorafgaande aan deze dag hadden de vrijwilligers van De Boshoek besloten dat alle activiteiten binnen plaats zouden vinden. Elke keer bij een dergelijke open dag, is er de discussie omtrent de plaats van de “catering”. Gaan we die buiten zetten (onder een partytent) of houden we die gewoon in onze bescheiden keuken. De voorspelling van het weer is de bepalende factor. Waar de echte visite plaats moet nemen, te weten de schapen en lammeren van Stichting Schaapskudde Vockestaert, bestaat geen twijfel. Dat geldt eveneens voor de pony’s van “Ponyride”. Omstreeks half elf hoorden we geblaat en gemekker van de visite, die over de Harreweg richting De Boshoek kwamen lopen. Een deel wordt op het nabij gelegen veld gestald en de resterende schapen in het weiland van Natuur- en Landschapspark Kethel.

 

Binnen in De Boshoek waren weer voldoende activiteiten om kinderen bezig te houden, zoals het uilenballen pluizen, figuurzagen, het maken van cupcakes, figuurzagen, het kleuren van boerderijdieren, het maken van kaarsen van bijenwas of gewoon kleuren van kleurplaten.

 

Creatievelingen konden zich uitleven in het maken van een spin of andere beestjes of een armbandje van wol. Aan een andere tafel was het mogelijk om een cadeau tasje te maken en naar eigen idee te versieren. Een plantenbakje met vetplantjes kon ook gemaakt worden. De “échte delflandse boerenZuivel” coöperatie was aanwezig om hun producten te promoten zoals boerenmelk en yoghurt. Dit is het zuivelmerk van zeven Midden-Delflandse kringloopboeren (www.delflandshof.nl). Hun koeien grazen van voor- tot najaar op de oer-Hollandse veenweiden tussen Rotterdam en Den Haag. Dat proef je terug in onze échte boerenzuivel. Het dichtstbijzijnde verkooppunt van Natuurcentrum De Boshoek is in het Hof van Spaland 15a, Zonnetuin Angelica & Michael.

 

Speel-o-theek Ikkie had ook niet te klagen over belangstelling. De personen die poffertjes bakten hadden het er druk mee en het spring / luchtkussen had volop belangstelling van de aanwezige kinderen. Kortom volop drukte bij Speel-o-theek Ikki.

 

Gezien de niet al te rooskleurige weersvoorspellingen was de opkomst van het publiek voldoende groot. Hat was weer een gezellige dag voor jong en oud.

Schapenfarm boshoek Knutselen in de boshoek Knutselen tijdens schapenfarm Ponyrijden bij de boshoek