2e insectenheuvel in de Boshoek.

 

 

Ongeveer 3 weken geleden zijn Fred Breddels en ik (Ad Bakker) begonnen met het opbouwen van een 2e insectenheuvel in de Boshoek. Met dank aan Hans Lelieveld die voor de dakpannen en blokken hout om Metselbijen Hotels te kunnen maken heeft gezorgd waarvan er uiteraard één bij de insectenheuvel is geplaatst. Alleen moet er nog een dak op gemaakt worden tegen het inregenen

 

 

Hier is Fred te zien die zojuist het metselbijenblok heeft opgehangen, mede door het succes van de eerste gemaakte heuvel die verrassend veel zeer mooie foto’s heeft opgeleverd van diverse insecten. Kwamen we op het idee om de 2e insectenheuvel te maken. Vooral omdat deze merendeels in de schaduw ligt lever hij nu al veel andere insecten op in vergelijking met de 1e heuvel die merendeels van de dag in de zon staat en duidelijk andere soorten insecten aantrekt.

 

 

Een leuk weetje is dat er onder de grijs/zwarte stukken dakpan beduidend meer insecten zijn te vinden dan bij de bekende rode dakpannen..Mijn veronderstelling is dat de grijs/zwarte stukken dakpan meer zonnewarmte opslaan en langer vasthouden dan bij de rode stukken dakpan het geval is. Ook hebben we gelijk een aantal planten gepoot en veel bloemenzaad gestrooid zodat we daarmee hopelijk nog meer insecten kunnen lokken. Reeds nu hebben we al een reeks hele mooie macrofoto’s kunnen maken Die ik zal toevoegen bij deze column.

 

 

Hier de heuvel in volle glorie die nog een paar kleine aanpassingen behoeft. Maar voor het grootste deel is het klaar.