achtergrond
afbeelding
Nieuws
29 April 2011

Uitreiking Koninklijke onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Op vrijdagochtend 29 april, de dag voor Koninginnedag heeft in de Aleidazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam de uitreiking plaats gevonden van de versierselen behorend bij de Koninklijke onderscheidingen ter ere van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin. Door de burgemeester van Schiedam, Mevrouw W.M. Verver-Aartsen, werden de Koninklijke onderscheidingen uitgereikt, onder hen de heren Wout van der Schalie en Wim van Ipenburg beiden  vrijwilligers van het eerste uur bij Stichting Natuurcentrum KNNV De Boshoek.

Na het inleidende verhaal over de derocandus wordt door de burgemeester medegedeeld dat het haar een groot genoegen is u mede te mogen delen dat het hare Majesteit heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wout is, als voorzitter, vanaf de start van Stichting KNNV Natuurcentrum De Boshoek één van de stuwende krachten bij deze organisatie.

Wat eens begon als cursist aan een cursus “Natuur dichterbij”, zo’n 25 jaar geleden, met als achterliggende gedachte om zijn kinderen meer van de natuur te laten weten en genieten, is Wout nu voorzitter van één van de grootste door vrijwilligers gerunde natuur-educatieve centra van de Randstad.

Voorzitter zijn betekent niet alleen delegeren, ook het ophalen van oud papier behoort tot het takenpakket van een Boshoekvrijwilliger.  Om aan financiële middelen te komen wordt in samenwerking met de milieufederatie vier maal per jaar een avond achter de vuilniswagen van Irado gelopen, ook dan is Wout van de partij.

 

Wim is als “VUTter” (Vervroegd Uit-Treder) bij De Boshoek terecht gekomen, maar was altijd al een liefhebber van de natuur, getuigen de verhalen van z’n kinderen die vertelden over het “Polderen”.

“Polderen” zo noemden de kinderen van Wim de wandelingen op zondagmiddag in een natuurlijke omgeving en veelal in de polder, vandaar de naam.

Wim is actief geweest bij de opbouw van het oude leegstaande noodschoolgebouw tot wat het nu is geworden.  Daarnaast heeft hij tot op de dag van vandaag zorg gedragen voor het onderhoud van alle aanwezige opgezette vogels en dieren in De Boshoek.

Heel veel kinderen weten zich “meester” Wim nog te herinneren, want met veel enthousiasme wist hij hen te interesseren voor de natuur.

 

Voor beide heren geldt dat de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding een erkenning is van de jarenlange inzet voor Natuurcentrum De Boshoek. Gefeliciteerd.

Foto's : uitreiking koninklijke onderscheiding

« Terug naar het overzicht