achtergrond
afbeelding
Nieuws
28 oktober 2010

Vrijwilliger van het jaar 2010


Het steunpunt vrijwilligerswerk organiseert samen met de gemeente Schiedam ieder jaar een feest.  Bijzondere Schiedammers, die zich op een of andere manier, voor de Schiedamse samenleving verdienstelijk hebben gemaakt worden in het zonnetje gezet. Natuurcentrum De Boshoek heeft Wim van Ipenburg voorgedragen omdat hij al 20 jaar een zeer gewaardeerde kracht is binnen onze groep vrijwilligers.  Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij de opbouw en renovatie van het centrum. Wim is 15 jaar beheerder geweest en houdt zich nu al weer 5 jaar bezig met het verzorgen en beheren van de collectie opgezette dieren. Dit houdt in dat hij alle dieren afzonderlijk nakijkt op mijten en de dieren regelmatig in de vriezer zet om ongedierte uit de pels te houden, dit moet zorgvuldig en precies gebeuren, om de collectie schoon te houden.

Wim zijn motto is “ je moet gewoon lekker bezig blijven” of je nu jong of oud bent. “Eigenlijk zouden meer mensen vrijwilligerswerk moeten proberen”

 

Hoe vind de selectie plaats

Van de 1644 aangemelde kandidaten heeft burgemeester W.M. Verver-Aartsen samen met wethouder Maarten Groene 23 personen genomineerd in 4 verschillende categorieén. Uit elke categorie kwam een winnaar en uit deze vier winnaars is de vrijwiller 2010 gekozen.

Voor 2010 is dit niet Wim van Ipenburg geworden maar Hassan Aissati. Deze Schiedammer zet zich al zo’n vijftien jaar in voor de verbetering van de integratie in de stad.

« Terug naar het overzicht