achtergrond
afbeelding
Nieuws
14 september 2010

Natuurprijs 2010 gaat naar KNNV natuurcentrum De Boshoek


Familie Fentener van Vlissingen heeft voor de laatste keer de Natuurprijs 2010 uitgereikt.

De genomineerden werden hartelijk welkom geheten door de dochters Alicia  en Tannetta Fentener van Vlissingen op het prachtige kasteel gelegen op het privé landgoed Lunenburg.

Toen de heer Paul Fentener van Vlissingen in 2006 te horen kreeg dat hij niet lang meer had te leven, kreeg hij veel bezorgde e-mails met de vraag wie zijn passie n.l. natuurbescherming zou overnemen. Hij heeft toen met zijn dochters besloten om voor 5 jaar 250.000 euro beschikbaar te stellen voor natuurbeschermingsprojecten. De criteria voor 2010 waren echter anders, want men kon dit jaar niet insturen.  Alle inzendingen van de afgelopen jaren (vele honderden) werden door de jury nogmaals kritisch tegen het licht gehouden en uiteindelijk werden 9 projecten genomineerd. Op zich al een hele eer.

Uit deze 9 projecten werden uiteindelijk door de juryvoorzitter, de heer Ed Nijpels, de drie winnaars bekend gemaakt.

Voor het bestuur en vele vrijwilligers betekent deze prijs een erkening en een enorme stimulans voor de toekomst. Deze bestaat o.a. uit het vervullen van een prominente rol in de Schiedamse poort. Dit is één van de 7 nog te vormen poorten rondom het prachtige Midden-Delfland gebied.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

 

Wout van der schalie

Foto: v.l.n.r. Maarten Breedveld, Wout van der Schalie en Hans Leliveld.

« Terug naar het overzicht