achtergrond
afbeelding
Nieuws
14 mei 2011

Plaatsing zonnepanelen op het dak van De Boshoek


Afgelopen zaterdag 14 mei zijn er zonnepanelen op het dak van Natuurcentrum De Boshoek geïnstalleerd. Formeel is de benaming van de zonnepanelen niet juist, we moeten het hebben over PV-panelen, de PV staat voor Photo-Voltaic, ze leveren tenslotte energie in de vorm van elektriciteit.

De PV-panelen zijn afkomstig van de vroegere PV-vereniging “Sunergy”. Deze vereniging had een PV-installatie in Rijswijk op het gebouw van de HTS-Rijswijk. Ze stonden een aantal jaren op het dak energie te leveren en waren een studie / onderzoekobject waren voor studenten. Na de fusie met de Haagse Hogeschool en de verhuizing naar een nieuwbouwpand in Delft, konden ze niet herplaatst worden op dit nieuwe gebouw.

De personen die destijds actief waren met de zonne-energie projecten vonden de opslag van de PV-panelen in een stoffige kelderruimte ook niet echt een goede oplossing. Een van de personen, tevens lid van de KNNV-Waterweg-Noord, en als docent destijds betrokken bij de zonne-energie projecten aan de HTS-Rijswijk, heeft De Boshoek benaderd met de vraag of wij geïnteresseerd waren in zonnestroom. De activiteiten van de zonne-energie projecten bij de voormalige HTS-Rijswijk waren inmiddels over gegaan naar de “Coöperatieve Vereniging “De Windvogel” en ook het bestuur van deze vereniging stemde in met de verhuizing van PV-panelen naar De Boshoek.

Als tegenprestatie wordt van Natuurcentrum De Boshoek verwacht dat wij de “Coöperatieve Vereniging “De Windvogel” promoten.

De Coöperatieve Vereniging “De Windvogel” is een landelijk opererende professionele coöperatie van burgers die Nederland van duurzame energie willen voorzien.  Doe mee met “De Windvogel”

voor meer info www.windvogel.nl

« Terug naar het overzicht