achtergrond
afbeelding
Agenda

Woensdag 27 maart 2019

Cursus natuur ontdekken

Op woensdagavond 27 maart start de cursus Natuur Ontdekken. De cursus bestaat uit 5 woensdagavonden en 2 excursies op zaterdagochtend. De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de natuur dichtbij huis. Maar zeker ook voor iedereen die de verworven kennis (in de toekomst) over zou willen brengen op kinderen. Zodat ook zij vaker de natuur in trekken en zorg hebben voor de natuur. 

Inhoud cursus

De inhoud is gevarieerd, afwisselend en sluit aan bij het seizoen. De lessen worden gegeven door verschillende docenten/natuurgidsen met allen hun eigen expertise. De onderwerpen zijn: voorjaarsbloeiers, vogels, de lente, insecten en andere kriebelbeestjes en het leven in de sloot. Er is geen voorkennis vereist, wel interesse en enthousiasme.

Natuurgids worden?

Voor de cursisten die interesse hebben om natuurgids te worden is deze cursus een prima start. Tijdens de cursus word je (vrijblijvend) geïnformeerd over de mogelijkheden.

Tijden & Kosten

Aanvang woensdag 27 maart 20:00 – 22:00. En vervolgens woensdagavond  3, 10, 24 april en 1 mei.

De buitenexcursies op zaterdag vinden plaats op 6 april en 4 mei van 10:00 – 12:00 uur 

De excursies vinden plaats in het Beatrixpark en bij het Natuur- en milieu educatiecentrum. 

Uw eigen bijdrage aan de gehele cursus bedraagt € 35,- per persoon inclusief materialen, koffie/thee.

Meld je aan via deze link. Als je je hebt aangemeld voor de cursus, ontvang je een mailtje van de organisator van de cursus en over hoe je kunt betalen voor de cursus. Het maximum aantal deelnemers is 25.

Voor meer informatie kun je bellen met organisator Roy van Hutten tel: 06-22707365

Zondag 8 september 2019
Roofvogels & griezelen met vogelspinnen

Thema dag Natuurcentrum Boshoek de invulling van deze dag volgt nog.