achtergrond
afbeelding
Agenda

Dinsdag 19 maart 2019

Betere tuinfoto's met Hans Clauzing

i.v.m ziekte van Hans Clauzing wordt de lezing gegeven door Cor van Gelderen.

Op dinsdagagavond 19 maart verzorgt Hans Clauzing een lezing onder de titel 'Op pad met de tuinfotograaf'. De lezing vindt plaats in Natuurcentrum De Boshoek en begint om 20.00 uur. Nieuwsgierig hoe een tuinfotograaf te werk gaat bij het maken van een tuinreportage? Aan de hand van verschillende tuinreportages die Clauzing in binnen- en buitenland heeft gemaakt, vertelt hij wat belangrijke aandachtspunten zijn bij tuinfotografie. Natuurlijk met de nodige tips en trucks om zelf in eigen tuin ook een mooie reportage te kunnen maken. Hans Clauzing is fotograaf die al verschillende tuinboeken op zijn naam heeft staan. Hij publiceert onder meer in het tijdschrift Groei&Bloei. Deze lezing is georganiseerd door de vereniging van tuinliefhebbers Groei&Bloei, afdeling Waterweg Noord.

Woensdag 27 maart 2019

Cursus natuur ontdekken

Op woensdagavond 27 maart start de cursus Natuur Ontdekken. De cursus bestaat uit 5 woensdagavonden en 2 excursies op zaterdagochtend. De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de natuur dichtbij huis. Maar zeker ook voor iedereen die de verworven kennis (in de toekomst) over zou willen brengen op kinderen. Zodat ook zij vaker de natuur in trekken en zorg hebben voor de natuur. 

Inhoud cursus

De inhoud is gevarieerd, afwisselend en sluit aan bij het seizoen. De lessen worden gegeven door verschillende docenten/natuurgidsen met allen hun eigen expertise. De onderwerpen zijn: voorjaarsbloeiers, vogels, de lente, insecten en andere kriebelbeestjes en het leven in de sloot. Er is geen voorkennis vereist, wel interesse en enthousiasme.

Natuurgids worden?

Voor de cursisten die interesse hebben om natuurgids te worden is deze cursus een prima start. Tijdens de cursus word je (vrijblijvend) geïnformeerd over de mogelijkheden.

Tijden & Kosten

Aanvang woensdag 27 maart 20:00 – 22:00. En vervolgens woensdagavond  3, 10, 24 april en 1 mei.

De buitenexcursies op zaterdag vinden plaats op 6 april en 4 mei van 10:00 – 12:00 uur 

De excursies vinden plaats in het Beatrixpark en bij het Natuur- en milieu educatiecentrum. 

Uw eigen bijdrage aan de gehele cursus bedraagt € 35,- per persoon inclusief materialen, koffie/thee.

Meld je aan via deze link. Als je je hebt aangemeld voor de cursus, ontvang je een mailtje van de organisator van de cursus en over hoe je kunt betalen voor de cursus. Het maximum aantal deelnemers is 25.

Voor meer informatie kun je bellen met organisator Roy van Hutten tel: 06-22707365

Zondag 14 april 2019
Kinderknutsel & lentewandeldag

Op deze dag vinden In natuurcentrum De Boshoek  veel kinderactiviteiten plaats o.a. het populaire uilenballen pluizen, nestkasten timmeren, bijen informatie hoek, cup-cake maken enz .Schaapskudde Vockestaert is ook aanwezig met een aantal paplammeren, deze zijn verstoten door hun moeder en moeten met de fles gevoed worden. Kinderen een helpen met de fles geven.

Hans Hartmann wandeling:

Op deze dag vindt tevens een  Hans Hartmann  wandeling plaats vanaf  natuurcentrum De Boshoek door het prachtige Midden-Delflandgebied en is voor een ieder toegankelijk.

 Starttijden: tussen 10:30-15:00 uur

Afstanden van 5 (met puzzel  opdrachten  voor kinderen), 10 en 15 km.

Kosten wandeling!  € 2,00 en kinderen t/m 12 jaar € 0,50.

Om 14:00 uur start er een natuurhistorische excursie onder leiding van Frits van Ooststroom deelname is gratis.

Andere deelnemende organisaties zijn Ikkie , boerderij de Groene  Raat en  Vockestaert Midden-Delfland schaapskudde.

Deze activiteiten  vinden in de Groene Driehoek plaats (onderdeel van de Schiedamse poort van Midden-Delfland)

Open vanaf:   11:00 tot 16:00 uur

Toegang: gratis

Zondag 8 september 2019
Roofvogels & griezelen met vogelspinnen

Thema dag Natuurcentrum Boshoek de invulling van deze dag volgt nog.