achtergrond
afbeelding

Eekhoorn voederhuisje

 

Eekhoorns zijn boeiende dieren. De bekende pluimstaart, en hun mooie vacht is een belevenis om naar te kijken. In tegenstelling tot veel andere dieren is een eekhoorn overdag zeer actief. Door ze voedsel aan te bieden via een voederhuisje kunt u op een leuke manier deze beestjes observeren in hun gedrag.

 

Eekhoorns zijn rovers en eten van alles, dit kan tot ergernis lijden als er weer eens een voedersilo voor de vogels wordt opengebroken.

Dit kunt u voorkomen door een voederhuisje op te hangen dat speciaal voor eekhoorntjes is ontworpen. Ze zien het voedsel liggen achter het perspex ruitje en tillen het deksel op om bij noten te komen. Daarna veert het deksel weer terug zodat het niet kan inregenen.

 

Deze voedersilo kunt u oa vullen met pinda’s, zonnebloempitten, tamme kastanjes, beukennootjes hazelnoten, walnoten of havermout.

 

Ophangen

De silo kan zowel in de boom als aan een schutting  bevestigd worden. Hang de silo ongeveer 2 meter vanaf de grond. Kies een plek waar je hun gedrag en bewegingen goed kan volgen.

Schoonmaken

Het is raadzaam om de silo regelmatig met heet water en een borstel schoon te maken, zodat de kans op schimmelvorming minimaal blijft.

 

 

Terug