achtergrond
afbeelding
Agenda

 

Zondag 9 september 2018

ROOFVOGELS & GRIEZELEN MET VOGELSPINNEN

Op deze zondag organiseert Natuurcentrum De Boshoek een groots opgezette natuur themadag. Ruben van Maaren en zijn team (zij verzorgen ook de demonstraties met Raven in park de Efteling) zullen op diverse tijdstippen demonstraties geven met assistentie van kinderen en volwassenen. Zij zullen een Condor, kerkuilen, gieren, valken, buizerds, oehoe’s en ook weer nieuwe soorten zoals de ooievaar meenemen.
De vogelspintentoonstelling wordt verzorgt door Gijsbert Kortekaas (een autoriteit op dit gebied). Hij zal uitleg geven over het leefgebied van deze indrukwekkende dieren.
De tentoonstelling bedraagt 30 verschillende soorten. Ook is het mogelijk voor diegene die dit durven om te beleven hoe een spin aanvoelt op je hand. Kinderen kunnen zich ook bezighouden met het populaire uilenballen pluizen, knutselen met papier, het maken van je eigen vogelspin, nestkasten timmeren, hun kennis met een natuurquiz toetsen enz.
Onze stadsimker is aanwezig met een observatiekast en kan je alles vertellen over bijen.

Ook het Natuur Milieu-Educatief centrum (NME), speel-o-theek Ikkie en de voorbeeldtuinen van de Groene Raat zijn open op deze dag. Allen vertegenwoordigen de Schiedamse Groene Driehoek c.q. (Kethel) poort tot en van Midden-Delfland.

Open vanaf:   11:00 tot 16:00 uur
Toegang: gratis