achtergrond
afbeelding
Agenda

 

Zondag 8 september 2019
Roofvogels & glibberen met reuzenslakken

Op deze zondag organiseert Natuurcentrum De Boshoek een groots opgezette natuur themadag. Ruben van Maaren en zijn team (zij verzorgen ook de demonstraties met Raven in park de Efteling) zullen op diverse tijdstippen demonstraties geven met assistentie van kinderen en volwassenen. Zij zullen een Condor, kerkuilen, gieren, valken, buizerds, oehoe’s en ook weer nieuwe soorten zoals de ooievaar meenemen.
Nieuw… Nieuw...Nieuw...
Roel Grouwstra  (Arachno-Corner) hebben we bereid gevonden om samen met zijn vriendin hun bijzondere verzameling van dieren te tonen. Diverse ongewervelde dieren zoals vogelspinnen, schorpioenen, zweepspinnen, reuze miljoenpoten, kakkerlakken, kevers, pissebedden en reuzeslakken. We hebben dus een breed scala aan dieren voor elk wat wils. Zij kunnen jullie alles vertellen over verzorging en leefgebied. Kinderen kunnen zich ook bezighouden met het populaire uilenballen pluizen, knutselen met papier, het maken van je eigen vogelspin, nestkasten timmeren, hun kennis met een natuurquiz toetsen enz.

Ook het Natuur Milieu-Educatief centrum (NME), speel-o-theek Ikkie en de voorbeeldtuinen van de Groene Raat zijn open op deze dag. Allen vertegenwoordigen de Schiedamse Groene Driehoek c.q. (Kethel) poort.

Gratis toegang
Open: 11:00 - 16:00 uur