achtergrond
afbeelding
Agenda

 

Zondag 25 maart 2018

KINDERKNUTSEL & LENTE WANDELDAG

 

Op deze dag vinden In natuurcentrum De Boshoek  veel kinderactiviteiten plaats o.a. het populaire uilenballen pluizen, nestkasten timmeren, bijen informatie hoek, spinnen maken enz .Schaapskudde Vockestaert is ook aanwezig met een aantal paplammeren, deze zijn verstoten door hun moeder en moeten met de fles gevoed worden. Kinderen een helpen met de fles geven.

Hans Hartmann wandeling:
Op deze dag vindt tevens de 2e  Hans Hartmann  wandeling plaats vanaf  natuurcentrum De Boshoek door het prachtige Midden-Delflandgebied.  De opening van het seizoen 2018 vindt op deze dag bij De Boshoek plaats en is voor een ieder toegankelijk. Starttijden: tussen 10:30-15:00 uur Afstanden van 5 (met puzzel  opdrachten  voor kinderen), 10 en 15 km.Kosten wandeling!  € 2,00 en kinderen t/m 12 jaar € 0,50.
Om 14:00 uur start er een natuurhistorische excursie, deelname is gratis.

Nieuw dit jaar is de stichting “PretMetRep”

Stichting PretMetRep Reptielopvang is een erkende opvang voor reptielen, amfibieën en meer. Naast het opvangen en verzorgen van dieren, doet de organisatie er alles aan om vooroordelen over deze dieren weg te nemen. Dit alles doen zij om mensen meer respect en zorg voor onze natuur bij te brengen en om dieren, die vaak onterecht door mensen vies of eng worden gevonden, in hun werkelijke pracht te laten zien. Want reptielen, amfibieën en andere koudbloedige dieren zijn prachtige schepsels en zij verdienen ons respect! Ze zullen verschillende dieren meenemen zoals een varaan, gekko, slangen en nog veel meer.

Andere deelnemende organisaties zijn Ikkie , boerderij de Groene  Raat het NME centrum en schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland

Deze activiteiten  vinden in de Groene Driehoek plaats (onderdeel van de Schiedamse poort van Midden-Delfland)

Open vanaf:   11:00 tot 16:00 uur
Toegang: gratis

 

Zondag 9 september 2018

ROOFVOGELS & GRIEZELEN MET VOGELSPINNEN

Op deze zondag organiseert Natuurcentrum De Boshoek een groots opgezette natuur themadag. Ruben van Maaren en zijn team (zij verzorgen ook de demonstraties met Raven in park de Efteling) zullen op diverse tijdstippen demonstraties geven met assistentie van kinderen en volwassenen. Zij zullen een Condor, kerkuilen, gieren, valken, buizerds, oehoe’s en ook weer nieuwe soorten zoals de ooievaar meenemen.
De vogelspintentoonstelling wordt verzorgt door Gijsbert Kortekaas (een autoriteit op dit gebied). Hij zal uitleg geven over het leefgebied van deze indrukwekkende dieren.
De tentoonstelling bedraagt 30 verschillende soorten. Ook is het mogelijk voor diegene die dit durven om te beleven hoe een spin aanvoelt op je hand. Kinderen kunnen zich ook bezighouden met het populaire uilenballen pluizen, knutselen met papier, het maken van je eigen vogelspin, nestkasten timmeren, hun kennis met een natuurquiz toetsen enz.
Onze stadsimker is aanwezig met een observatiekast en kan je alles vertellen over bijen.

Ook het Natuur Milieu-Educatief centrum (NME), speel-o-theek Ikkie en de voorbeeldtuinen van de Groene Raat zijn open op deze dag. Allen vertegenwoordigen de Schiedamse Groene Driehoek c.q. (Kethel) poort tot en van Midden-Delfland.

Open vanaf:   11:00 tot 16:00 uur
Toegang: gratis